RoseAppelCake

 

Min rosäppelkaka.



Slängde faktiskt ihop denna då J´s päron var på besök. Är en nyttig variant! Och mina snövitsäpplen gick nästan ut genom dörren... ;) (bara nästan) 

Du behöver:
3 stora snövitsäpplen (eko)
10 soft dadlar (blöt lagda i cirka 1h) (eko)
1 msk Honung (eko)
0,5dl fiberhavregryn (eko)
0,5 dl hackade mandlar, hasselnötter. (mest mandlar då hasselnötter ger mer smak)
5msk ekologisk virgin kokosolja
3msk kokosmjöl (eko)
4msk ekologisk carob (är kakaopulver som smakar typ kola)
1dl philadelphiaost
0.5dl sukrinmelis (sukrin florsocker)

Ha i alla torra ingredienser i en bunke. Mixa nötterna så du får 0.5dl och häll ner i bunken. Ta de blötlagda dadlarna och mixa, jag tog i lite ljummet vatten och ha ner kokosoljan och mixa ihop. Häll sedan ner allt bland de torra och knåda, ha i lite vatten om så behövs. Ska bli en lagom klibbig deg.
Knåda ut degen i botten på en form.  

Skär äpplena i tunna skivor (må vara ett ganska mjöligt äpple, blir lättare att böja/rulla) Ha på limesaft (för att de inte ska bli bruna).

Blanda osten och melisen och lägg sedan i botten på degen i formen, ett lagom lager så att du får äppelskivorna att ståkvar. Sedan är det bara låta konstnären börja! 

 


på 150grader i cirka 40min i mitten av ugnen. varmluft.

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits