QuinoaSushi o rissushi





Första gången jag testar (och typ äter) sushi, hade dock inte tillräckligt med sushiris hemma så fick köra en kombo på quinoa (nyttigare). 
Gjorde veggi till mig, laxen blev till CW och så hade jag även räkor i några.
Är inte ett fan av sushi i övrigt (jag har svårt för kallmat) känns liksom inte som mat utan mer som en förrätt. :)  



Det jag gillade allra bäst är ju wasabisåsen och det inlagda ingefäran.... haha.

 

 Quinoa: jag brukar använda det istället för ris eller pasta, men har det mest i sallader. Är väldigt näringsrikt och lättsmält. Har det allra högsta proteininnehållet av alla grödor och quinoan är naturligt fritt från gluten. Innan du kokar quinoan är det vitkigt att den sköjs i kallt vatten, Quinoan har ett saponinämne i yttersda delen av fröet som kan göra att det smakar bittert. 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits